Συνολικές προβολές σελίδας

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Αποθήκευση Τροφίμων - Μια κρίσιμη παράμετρος!...


Διαπιστώσαμε πρόσφατα, προϊόντα αρτοποιίας (κουλούρια τοπικής βιοτεχνίας), που αγοράσθηκαν από υπεραγορά (σουπερ μάρκετ) να έχουν έντονη (δυσάρεστη) οσμή από απορρυπαντικά. Οφείλεται στη συναποθήκευση των προϊόντων πράγμα που έπρεπε να αποφεύγεται. (Το ίδιο προϊόν, αγοράσθηκε από δεύτερο κατάστημα, δεν υπήρχε παρόμοιο πρόβλημα, άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ευθύνεται η αποθήκευση στο πρώτο).

Ι. Πώς αντιδρά ο καταναλωτής στην περίπτωση αυτή;
1. Το αναφέρει στους υπεύθυνους του καταστήματος, επιστρέφοντας το ακατάλληλο προϊόν, ώστε να διορθώσουν τη λανθασμένη πρακτική-τους και να πιστώσουν με το αντίτιμο.
2. Αν οι υπεύθυνοι του καταστήματος δεν αποδεχθούν το γεγονός, μοναδική διέξοδος για τον καταναλωτή είναι η κοινοποίηση του γεγονότος (Ανάγκη για αξιόπιστο καταναλωτικό κίνηνμα).

ΙΙ. Πώς πρέπει να αντιδράσει το Κατάστημα;
1. Να διορθώσει τις αποθηκευτκές πρακτικές-του, στα πλαίσια "Προγράμματος Υγιεινής Τροφίμων, haccp" που πρέπει να εμφαρμόζει).

ΙΙΙ. Ποιος ο ρόλος των υπηρεσιών ελέγου;
1. Να εποπτεύουν - ελέγχουν την εφαρμογή των "Προγραμμάτων Υγιεινής & Ασφάλειας τροφίμων, haccp).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου