Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της επιτροπής "Αξιολόγησης μικροβιολογικών κινδύνων" της EFSA (Ιούνιος 2011)συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
1. Η περίπτωση εμφάνισης E. coli (STEC O104:H4) στη Γερμανία (Καταπολεμάται με καλό πλύσιμο και καλό ψήσιμο των λαχανικών),
2. Η περίπτωση εμφάνισης Salmonella Bareilly (συνυφασμένη με φύτρες φασολιών στο Ηνωμένο Βασίλειο) (Καταπολεμάται με θέρμανση στους 80 - 85ο για 30 - 40 δευτερόλεπτα),
3. Η ανάδειξη της Listeria monocytogenes σαν ένας διαρκώς αυξανόμενος κίνδυνος.
4. Οι επιλογές για αποτροπή χρήσης των ανθεκτικών σε αντιβιοτικά πρακτικών στον αγροτικό τομέα
5. Η περίπτωση εμφάνισης γιερσινίωσης (yersinia enterocolitica) στη Νορβηγία.
Στην επιτροπή συμμετέχουν 22 χώρες - μέλη της Ένωσης και ως παρατηρητές 4 από τις προς ένταξη χώρες.
Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012
EFSA - Αξιολόγηση μικροβιολογικών κινδύνων στα τρόφιμα!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου