Συνολικές προβολές σελίδας

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ενωση Ελλήνων Χημικών - Συνέλευση των Αντιπροσώπων 14-12-2014 - Α

Διορθωμένα Πρακτικά - (Απόσπασμα): "Περί κατάργησης του ΠΤ Νοτίου Αιγαίου της ΕΕΧ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ: Αγαπητοί συνάδελφοι, η προηγούμενη Πρόεδρος του Περιφερειακού, ... όταν εγώ αποχώρησα για λόγους ότι ήθελα να είμαι μόνο στη ΣτΑ και να αφήσω τα νέα παιδιά, αλλά ήμουν πάντα και θα είμαι πάντα και θα παραμείνω πάντα δίπλα τους, ερχόταν στη Ρόδο λίγο ενοχλημένη. Μου είπε «Με πειράζουν εκεί πέρα στη συνέλευση, γιατί μου λένε ότι θα καταργήσουν το Τμήμα». Της λέω «σε πειράζουν, δεν έχει περάσει από το μυαλό τους, δεν είναι δυνατόν να περάσει από το μυαλό κάποιου ανθρώπου ότι θα καταργήσει το Περιφερειακό Τμήμα Νοτίου Αιγαίου».

θα μιλήσω επί της ουσίας. Αυτός ο χάρτης, το έχω ακούσει από κάποια άλλη εκδήλωση αντίστοιχη, έχει δύο προβλήματα.

Πρώτον, αυτό το άσπρο -το είπαν βέβαια με λόγια οι συνάδελφοι- είναι θάλασσα και στη θάλασσα δεν μπορείς να μπεις στο μετρό και να κατέβεις στη Νάξο, στη Σύρο, στην Κω, στη Ρόδο και λοιπά και να γυρίσεις πίσω με το επόμενο.

Επίσης εκεί στην Κω, ξέρω πολύ καλά και απ’ ότι θυμάμαι και στη Σάμο, υπάρχει μια άλλη Χώρα η οποία έχει δαγκάνες γύρω σε αυτά τα νησιά. Και αυτές οι δαγκάνες ανήκουν σε ένα «σύμμαχο Κράτος», το οποίο όμως έχει κατηγορηθεί, αυτό το «σύμμαχο» Κράτος, ότι υποθάλπει εσχάτως και το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο είναι παγκόσμιος κίνδυνος.

Κάθε τι, συνάδελφοι, το οποίο αποδυναμώνει τα νησιά του Αιγαίου οδηγεί μαθηματικά στη δημιουργία άγονης γραμμής στα σύνορά μας με τον άρπαγα αυτόν γείτονα. Και εγώ φυσικά όλα όσα λέγονται περί απαιτήσεων της ΤΡΟΪΚΑΣ, για αληθινές ή όχι απαιτήσεις, δεν τα ενστερνίζομαι γιατί καμιά φορά κάποιος για να υπερασπίσει τα κεκτημένα του λέει «η ΤΡΟΪΚΑ το ζητά, άρα να μην το αλλάξουμε».

Αλλά ισχυρίζονται ορισμένοι ότι μία από τις προτάσεις που έκανε η ΤΡΟΪΚΑ για βιώσιμη Ελλάδα είναι να αδειάσουν τα νησιά της άγονης γραμμής. Δηλαδή να κάνουμε και τη Ρόδο άγονη γραμμή, την Κω;

Η οργανωτική δομή της Ένωσης Χημικών, η οποία μεθοδεύεται να αλλάξει ... αυτή η μεθόδευση. Κάθε τι, εγώ επιμένω, το οποίο αφαιρείται από τα νησιά του Αιγαίου, Βόρειο ή Νότιο, είναι μία προσπάθεια, μία αθέλητη προσπάθεια να δημιουργήσουμε περισσότερες άγονες γραμμές, άγονες περιοχές στην Ελλάδα.

Αυτός ο χάρτης μου θυμίζει κάποιους χάρτες, οι οποίοι έχουν γίνει με τον εξής τρόπο. Πήγαιναν οι γραφειοκράτες ή οι νικητές των πολέμων και τραβούσαν γραμμές και έλεγαν «από εδώ είναι το ένα Κράτος, από εκεί είναι το άλλο Κράτος». Δεν λάμβαναν υπόψη ούτε ποιοι είναι εκεί, ούτε ποιοι μάχονται, ούτε ποιοι προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτά τα σημεία.

Ακόμη διαφορετικά. Δεν μπορούμε να έχουμε 7μελή Διοικητικά Συμβούλια και δεν μπορούν να ανταποκριθούν και θα μπορέσει αυτός ο ένας και μοναδικός σύνδεσμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του να έρχεται σε επαφή με την Ένωση; Μιλάμε για ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία με αυτήν την καινούργια δομή. Ασφαλέστερη και λειτουργικότερη. Μα όταν, για παράδειγμα, δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τα νησιά του υπάρχοντος Περιφερειακού Τμήματος, θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε, για παράδειγμα, με την Κρήτη, που υπάρχει πλοίο δύο φορές την εβδομάδα, μεταμεσονύκτιο τώρα το χειμώνα, για να διαπραγματευτούμε, για να μιλήσουμε για την Ένωση Χημικών για οποιοδήποτε άλλο θέμα;

Και κάτι άλλο. Το Αττικής έχει 6.500 με 7.000 μέλη. Εμείς στο Νότιο Αιγαίο έχουμε 130. Άρα εάν στη δική μας τη συνέλευση παρευρίσκονται 15 άτομα, έχουμε μια συμμετοχή 11%. Εσείς στη Συνέλευση, το Αττικής και Κυκλάδων, υπάρχουν 770 μέλη στη Γενική σας Συνέλευση; Άρα να διαλυθεί το Τμήμα Αττικής και Κυκλάδων ή να διασπαστεί, να έρχονται περισσότεροι. Τι είναι αυτό το πράγμα;

Η νησιωτικότητα είναι μία έννοια, η οποία υπάρχει στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χάρη σε αυτήν τη νησιωτικότητα η Ελλάδα μπόρεσε να έχει τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. στα Δωδεκάνησα και στην ακριτική Ελλάδα. Οποιαδήποτε προσπάθεια να μειωθεί, να αφαιρεθεί αυτό το στοιχειώδες αντιστάθμισμα προς τη νησιωτικότητα, αν δεν είναι εκδικητική και συμπλεγματική αντιμετώπιση, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη δημιουργία περισσότερων άγονων περιοχών. Αυτό πρέπει να αποφύγουμε.

Αυτό πρέπει να αποφύγουμε, το να μειώσουμε τα δικαιώματα και τους λόγους που κρατούν τους ακρίτες στα σύνορα μεσα στις δαγκάνες του άρπαγα γείτονα. Κάθε τι το οποίο αφαιρείται από αυτούς τους ανθρώπους είναι εις βάρος του συνόλου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου