Συνολικές προβολές σελίδας

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ένωση Ελλήνων Χημικών - Συνέλευση των Αντιπροσώπων, 18 & 19 / 12 / 2010 - Β

Ένωση Ελλήνων Χημικών - Συνέλευση των Αντιπροσώπων, 18 & 19 / 12 / 2010. Αποσπάσματα από τα Πρακτικά!
...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ: Η κατάσταση είναι σαφές στην Ελλάδα ότι δεν είναι και πολύ σπουδαία και διερωτώνται μερικοί αν μπορεί να πάει και χειρότερα, που δεν αποκλείεται. Εκτός αν κάνουμε μια καινούργια αρχή. Το πρόβλημα της Ελλάδας, το κύριο, δεν είναι η φοροδιαφυγή, όπως μας ζάλιζαν τόσα χρόνια και τις τελευταίες ημέρες πολλοί, αν και απ’ ό,τι ξέρω, όλοι έσπευσαν να συμμετάσχουν στην περαίωση, την οποία ο εκπρόσωπος της «Διαφάνειας Ελλάδος» τη χαρακτήρισε ανέντιμο και ανήθικο μέτρο. Και ότι θα δώσει καινούργια αρχή για νέα φοροδιαφυγή.
Αυτό το περί της φοροδιαφυγής λέγεται από τους κρατικοδίαιτους φοροφαγάδες, οι οποίοι είναι αχόρταγοι, αν και εξολόθρευσαν κάθε παραγωγική δομή της χώρας. Φοροδιαφυγή βεβαίως υπάρχει. Ο κρατισμός όμως, η διαπλοκή και η αδιαφάνεια οδηγούν στην απουσία κάθε παραγωγικής ανάπτυξης. Είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε όσα τα τελευταία 30 χρόνια εξευτέλισαν την Ελλάδα και την απομάκρυναν από τις αρχές και τις αξίες, τις οποίες οι Δυτικοί σεμνύνονται όταν δεν γίνονται κυνικιοί, ότι τις κληρονόμησαν μεταξύ άλλων και από τις αρχές και αξίες του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Αυτό ήθελα να πω σχετικά με το ψήφισμα, το οποίο το έχω ακούσει και αλλού, αλλά οι απόψεις οι οποίες με εκφράζουν είναι αυτές που σας έχω μόλις ανακοινώσει.
Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου