Συνολικές προβολές σελίδας

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

"Φοροδοτική Ικανότητα" ή "σκοτώνοντας τη χρυσοτόκο όρνιθα"!

Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, ο κρατισμός παραμένει αλώβητος, αδιόρθωτος, τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Εκφράζει μια αρπακτική πολλές φορές διάθεση που αποτρέπει τον καθένα να επιχειρήσει το παραμικρό. Ουσιαστικά με τη γραφειοκρατία και τις υπερβολικές και άχρηστες διαδικασίες αδειοδοτήσεων ζητά "λύτρα" για να σου επιτρέψει να δημιουργήσεις.

Αφορμή για το σχόλιο αυτό, η απαίτηση του Δήμου να λάβει είτε μετρητά είτε εισφορά σε γή από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με την απειλή να ακυρωθεί η άδεια οικδομής-τους σε αντίθετη περίπτωση. Σύμφωνα με τις επισημάνσεις μάλιστα του ξενοδόχου κ. Δώρου Πιερίδη (επιστολή στην εφημερίδα "Ροδιακή", 09/02/2013), η πρακτική αυτή επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της περιοχής-μας, με κινδύνους είτε να κλείσουν είτε να εκποιηθούν. Κλείνοντας τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τα προβλήματα ανεργίας θα διογκωθούν και το "πάλαι ποτέ" αξιοζήλευτο θαύμα του Ροδιακού τουρισμού θα καταστεί μακρινή ανάμνηση (μέσω του παλιού, καλού, ελληνικού κινηματογράφου).

Προτείνω, πολιτικοί και τουριστικοί φορείς να πάρουν θέση υπέρ της βιωσιμότητας των ξενοδοχειακών μονάδων της Ρόδου, αποδοκιμάζοντας με παρρησία την απαρχαιομένη νοοτροπία της "φοροδοτικής ικανότητας - φορομπηκτικής πρακτικής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου