Συνολικές προβολές σελίδας

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

SARS COV-2 / COVID19 - "Παγκόσμιος Πόλεμος" με ένα αόρατο εχθρό...

Με το τέλος του Β παγκοσμίου Πολέμου να πλησιάζει, ο Φρίντριχ Χάγιεκ, βρισκόμενος στην Αγγλία, άρχισε να αναρωτιέται τι θα συνέβαινε όταν θα ερχόταν η ειρήνη.
"...Ο Χάγιεκ εντόπισε μια αυξανόμενη αίσθηση του "όπως στον πόλεμο, έτσι και στην ειρήνη", δηλαδή, ότι η κυβέρνηση θα κατείχε, θα σχεδίαζε και θα έλεγχε τα πάντα. Οι οικονομικές δυσκολίες, εξαιτίας του πολέμου θα ήταν τεράστιες: οι άνθρωποι θα στρέφονταν στην κυβέρνηση για μια διέξοδο. Έτσι, όταν ο Χάγιεκ έγραψε το σπουδαίο κλασικό έργο-του "Ο Δρόμος προς τη Δουλεία" δεν τον παρακινούσε μόνο η αγάπη  ... , αλλά και ένας μεγάλος φόβος ότι ο εθνικός σχεδιασμός, ο σοσιαλισμός, η αύξηση της κρατικής εξουσίας και του κρατικού ελέγχου θα οδηγούσαν αναπόφευκτα  ... στον φασισμό ή μάλλον στον εθνικοσοσιαλισμό." [John Blundell, "Διεξάγοντας τον Πόλεμο των Ιδεών", σελ 81, Εκδόσεις "Φιλελεύθερος", (2020)]
Σήμερα, με την πανδημία του "κινέζικου Ιού", ελπίζοντας πως τα χειρότερα έχουν περάσει, περιμένοντας την ανακάλυψη εμβολίων και αποτελεσματικής θεραπείας, οι πάντες μιλούν για Πόλεμο εναντίον ενός "αόρατου εχθρού" και προετοιμάζονται για τον ολοκληρωτικό κρατικό έλεγχο των πάντων.
Έχουμε υποχρέωση να αμυνθούμε και να μην το επιτρέψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου